Wat anderen over mij zeggen

DIRECTEUR/BESTUURDER MAATSCHAPPELIJKE ADVIESORGANISATIE

WERNER RUTJES

​”Maureen heeft in het voorjaar van 2020 binnen onze organisatie Spectrum, een kernwaardenonderzoek met succes afgerond. We waren op zoek naar hoe onze visie en missie vertaald kon worden naar kernwaarden en wat dit betekent in termen van gedrag voor alle medewerkers. Op basis van haar kwalitatief onderzoek hebben we onder haar leiding onze kernwaarden opnieuw geformuleerd, met een vertaling naar wat dit betekent voor iedere medewerker. Een belangrijke bijvangst was dat medewerkers inzicht hebben gekregen in hoe je elkaar feedback kunt geven en elkaar kan stimuleren om de kernwaarden uit te dragen. Haar onafhankelijke rol, frisse blik en methodische manier van werken hielpen hier enorm bij.”

DIRECTEUR / EIGENAAR BEGELEID WONEN

THERESA PERROS

Maureen begeleidt ons sinds 2018 op het gebied van personeelsmanagement. Onze organisatie is in de afgelopen jaren gegroeid, waarbij Maureen ons heeft geadviseerd bij het bepalen en tot in detail implementeren van een CAO. Ze gaat het gesprek met managers en medewerkers aan om processen in gang te zetten en heeft aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers. 

Maureen heeft een sterke focus en is in staat om strategisch te denken en een lange termijnvisie te vormen. Zo heeft ze bijvoorbeeld in 2022 het thema geluk gekoppeld aan onze bedrijfsfilosofie en heeft daarvoor een doorlopend programma ontwikkeld voor onze medewerkers.

Daarnaast staat Maureen mij regelmatig persoonlijk bij in het nemen van belangrijke besluiten. Dat doet ze op een coachende manier en door scenario’s vanuit verschillende perspectieven te bekijken zonder het doel uit oog te verliezen. Haar brede kennis en ervaring maakt haar een waardevolle sparringpartner.

Maureen is van grote meerwaarde voor onze organisatie. Oprecht, empathisch en intuïtief zijn woorden die haar karakteriseren. Tegelijkertijd heeft ze kwaliteiten die bij het adviseren van een organisatie nodig zijn: zakelijk, concreet en besluitvaardig.

Theresa Perros

ZELFSTANDIG TROUWAMBTENAAR

SOPHIE VAN DEN BIGGELAAR

5/5

Hoe kun je als notoire rommelkont en chaoot tóch last van perfectionisme hebben? Ik, en anderen, vond(en) dat een rare gewaarwording. Daar mocht de vriendelijke, warme Maureen mij antwoord op gaan geven. Haar kantoor is gevestigd in een bos, dus tijdens onze boswandelingen stelde ik me makkelijk voor haar open en al gauw zat ik met haar aan de oever van een rivier te visualiseren.

Hoe dan? Waar was mijn enorme weerstand tegen visualisatie gebleven? Verdwenen! Met Maureen en haar inlevingsvermogen durfde ik het blijkbaar aan. Ik voelde me sinds lange tijd weer eens serieus genomen. Ik heb er geen andere verklaring voor behalve dat zij mij altijd gezegd heeft dat alles wat ik zeg en doe ‘goed’ is voor haar. Zonder oordeel, en zo voelde dat ook voor mij. Eerder wilde ik mijn uitspraken altijd wegen en controleren omdat ik bang was voor de reactie van anderen. Het heeft wat kruim en tranen gekost maar toen ik voelde dat ik haar kon vertrouwen heb ik me vol in het proces gestort en het heeft me veel gebracht. Weg onzekerheid, geen bevestiging meer nodig hebben, meer zelfvertrouwen en inzien hoe krachtig en flexibel ik ben. In mijn chaos en in mijn perfectionisme. Het mag er zijn, ik omarm hen en ik heb er grip op en dát is heerlijk. Die grip heeft Maureen me tijdens een coachtraject gegeven. Mijn dank voor nieuwe handvatten en een frisse kijk op mezelf en het leven, is groot lieve Maureen.

BELEIDSADVISEUR KWALITEIT EN INNOVATIE

MADELON DERKS

Maureen heeft mij eind 2021 een aantal maanden gecoacht, doormiddel van wandelcoaching. Door het wandelen kwamen we samen tot diepgaande gesprekken. Maureen liet mij vertellen, luisterde en dacht mee waar ik dat graag wilde. Ze heeft gezorgd voor veel nieuwe inzichten, in waar mijn krachten liggen, hoe ik die tot uiting kan brengen en hoe ik deze kan verwoorden en overbrengen. Maureen heeft een hele fijne warme persoonlijkheid, door scherpe vragen te stellen komt ze tot de kern. Ik heb met veel plezier dit traject doorlopen en er heel veel uitgehaald. Ik wil Maureen bedanken voor deze fijne samenwerking en ik zal haar zeker aanbevelen!
EIGENARESSE SCHOONHEIDSSALON

MINOU KROEZEN

Na een fusie in 2018 van twee salons, had ik meer dan twintig mensen in dienst. Dat had gevolgen voor mijn bedrijf en de medewerkers waardoor het belangrijker werd om het personeelsbeleid vorm te geven. Sinds begin 2019 werk ik met Maureen samen. Ze wist snel wat er speelde op de werkvloer en wat er nodig is om mijn bedrijf en mijn mensen te laten groeien. Maureen heeft verschillende expertises waardoor ze mij een totaalpakket van HR advies en (team-)coaching kan bieden. Soms verschillen we van mening, maar dan is het fijn dat Maureen duidelijk benoemt wat eventuele consequenties zijn als we iets wel of niet doen. Ze heeft een goed inzicht in de structuur, cultuur en doelstellingen van mijn organisatie. Zo sluit haar advies en (team-) coaching altijd goed aan bij mijn wensen en visie. Verder is Maureen een prettig persoon die je op je gemak stelt en doorvraagt bij mij en medewerkers zodat er veel duidelijkheid komt. Fijn om een sparringpartner te hebben die vaak maar een half woord nodig heeft om te snappen wat je nodig hebt.

P&O ADVISEUR ONDERWIJSINSTELLING

MARJOLEIN BASTENS

Ik heb een werkenergieanalyse gedaan bij Maureen. Maureen is een fijn mens die de tijd voor je neemt, goed luistert naar wat je vertelt en daar ook op doorvraagt. Wanneer nodig zal ze je confronteren, maar dit helpt je verder in het proces. Tijdens het wandelen maakt Maureen mooi gebruik van de dingen die letterlijk en dus ook figuurlijk op je pad komen. Door de werkenergieanalyse heb ik helder waar ik in mijn werk energie van krijg, wat er in heeft geresulteerd dat ik een nieuwe baan heb gevonden die daar helemaal bij aansluit!

REGIOMANAGER WOONBEGELEIDING

BERDIEN SPIJKERS

Ik werk altijd prettig samen met Maureen vanuit haar rol als externe HR adviseur en coach. Door haar diversiteit in kennis zijn de adviezen altijd volledig. Maureen kijkt naar het volledige plaatje, is persoonlijk en attent. Ik heb de laatste jaren in onze samenwerking zowel op persoonlijk als professioneel vlak veel van haar geleerd!

TEAMLEIDER TRANSPORT RETAIL

CARLOS JONES

Ik heb het coachtraject als zeer prettig ervaren. Maureen heeft een open, toegankelijke en warme uitstraling. Ze heeft een echte passie voor het vak, ze pakt goed door en is gedreven om tot de kern en het einddoel te komen. Maureen toont geduld en kan goed luisteren. Ik vond haar ijzersterk in doorvragen en samenvatten. De combinatie van testen, opdrachten en oefeningen maken en de gesprekken waren een mooie mix van verschillende benaderingen om mijn doelen te bereiken.

NATUURKUNDEDOCENT I.O.

AMY MEEVIS

Ik heb Maureens vriendelijke en doelgerichte coaching enorm op prijs gesteld. Het was vooral in het begin even zoeken naar de juiste richting en aanpak, maar ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld en vertrouwen gehad in het resultaat. Ik ben haar dankbaar voor het structuur aanbrengen in mijn soms chaotische zoekproces!

MANAGER RECEPTIETEAM

MIREILLE

Ik was erg verwijderd van mijn eigen gevoel en deed bijna alles zoals van mij verwacht werd. Maureen heeft me weer op weg geholpen, zowel privé als zakelijk. Ik ben geconfronteerd met mezelf, maar uiteindelijk heeft me dat een sterker en mezelf respecterend persoon gemaakt.

MANAGER ZAKELIJKE DIENSTVERLENING

PIM

Mijn team is letterlijk en figuurlijk in beweging gekomen tijdens een 

wandeling feedback geven. Maureen heeft op een doortastende wijze het teamgevoel weten te versterken.

HR MANAGER

HEIDI

Maureen is een enthousiast en energiek persoon. Ze is een zachte, warme persoonlijkheid, maar kan ook zeker pittig zijn en doorpakken als de situatie daarom vraagt. Ze heeft een enorme passie voor haar vak en dat zie je.

BINNENDIENST-MEDEWERKER

JEROEN

Maureen heeft mij laten ervaren dat ik mijn geest in beweging kan zetten door fysieke inspanning. Ik voel me bevrijd! Haar nuchtere, toegankelijke en attente manier van trainen en coachen heeft dit bij me losgemaakt.

(BEDRIJFS-) FYSIOTHERAPEUT

SABRINA HOEVER

In 2021 ben ik voor een coachtraject bij Maureen terecht gekomen. Het doel was om mezelf beter te leren kennen en daardoor gefundeerdere beslissingen te kunnen nemen die meer trouw zijn aan mijn eigen ik. Niet alleen gebaseerd op ingevulde verwachtingen van buitenaf. En dan liefst zowel werkgerelateerde, maar zeker ook daarbuiten. 

Maureen heeft een rapport over mijn loopbaan-ontwikkelassessment geschreven waarin ze de resultaten van de door mij ingevulde vragenlijsten heeft verwerkt. Dit gaf duidelijkheid en overzicht waardoor ik veel gerichter met mijn vraagstellingen aan de slag kon. 

Het traject gaf aanzienlijk meer richting, zelfvertrouwen en inzicht in mijn kunnen en talenten. Waar ik zo hard naar op zoek was. Ik heb geleerd mijn innerlijke stem weer te kunnen horen en er ook daadwerkelijk naar te luisteren.

Maureen heb ik ervaren als een coach die ook echt luistert en meedenkt. Door haar enorme arsenaal aan tools en kennis hebben we samen precies de aanpak kunnen vinden die ik nodig had en die dus ook uitstekend voor mij werkte. Echt maatwerk.